lördag, september 23, 2006

Semestern är över, nya projekt

Dirigo har nu tagit steget ut i världen och under nytt namn kommer ett antal mobila social networking tjänster att utvecklas, Goodway Technologies är fött!
Goodway
Vi kommer även att utveckla en egen serie elektronikprylar som mest liknar en miniTV som gift sig med en gpsnavigator som träffar en mediaspelare på extacy i en tålig förpackning och med ett lågt pris som passar alla samtidigt som den kopplar upp sig med ett par andra manicker och med varandra så att du kan växla information med andra i ett leechat nätverk och ändå kan hålla din Facebooksida uppdaterad trots att du sitter i Mumbai.

Pust.

För första gången har jag nu deltagit i den demokratiska processen "Att genomföra ett demokratiskt val"; jag har kört ut valsedlar till x antal vallokaler i mellanskåne, det tog 5-6 timmar och många mil men var otroligt roligt, att se alla dessa futtiga lokaler i församlingshem, gårdar, skolor, bibliotek, stora hotellet i Hörby, osv med hängivna vallokalsskötare som trots att det var veckor kvar till valet satt där på sina torra pinnstolar och väntade på att folk skulle komma för att utöva sin demokratiska rätt att rösta.

Det tog inte så lång tid att bli av med den illusionen. Snabbt fick vi in rapporter om att valsedlar mystiskt försvann från borden och ställen, i stort sett över hela Skåne bemöttes Junilistans folk med skepsis och lismande personal som när man vände ryggen till flyttade bort högarna och gärna lade dem bredvid Sverigedemokraterna... Så,

ut på vägen igen, kontrollera så att högarna låg kvar och inte var tömda. Positivt nog så var det absolut ok i 90% av lokalerna i mellanskåne. Men, värst var det i, yes, Höörs kommunhus, där var högarna nästan tömda och bortskuffade i ett hörn, ingen hade väl förbrutit sig direkt men...

Positiv som man är så tänkte jag "oj, det kan ju vara så att det finns otroooliga mängder med folk som röstat i förtid på Junilistan..." men kanske inte ändå?

Demokrati i Sverige bygger på två saker:

1. Att ni är så många redan innan valet att ni har fått genomslag för era idéer att det vore skamligt att flytta på valsedlar, förlöjliga budskapet, ignorera fakta osv.
2. Att det händer en sensationell sak som gynnar er kärnfråga, just innan valet, som säldöden som förde Miljöpartiet över spärren och in i riksdagen.

Har ni fixat det? Bra, då är ni med i leken...

Jo, jag är bitter för att vi inte kom in i riksdagen. Syns det?

Inga kommentarer: