onsdag, april 16, 2008

Så sågar man ner en idegran

Nu börjar slakten av Ekeliden, de exploateringskåta herrarna i Optimum Seniorboende skrädde inte orden igår, spatserade runt och skrävlade; "här ska det upp staket runt bygget!", "här kan ni inte promenera på 1½ år, här ska det byggas minsann" och andra fina uttryck.

En granne påpekade försynt att det kunde ha mjukats in hos de närboende genom en lapp i brevlådan men hon fick till svar "jag berättar ju det nu!", härligt med gubbar i byggsvängen.

Bifogar en bild på den nersågade idegranen som enligt lag var/är skyddad som utrotningshotad art, kunde räkna årsringar till att den var ungefär 20 år gammal. Idag dog den. Att man inte har skam i kroppen på Höörs kommun eller ens på Länsstyrelsen. De kunde ha skyddat lagen och sett till att planeringen hade genomförs på ett bra sätt.

Det är inte så att jag är emot exploatering, jag har själv ett bolag som exploaterar mark, bygger mm. Det är HUR man gör det. Men det är så sällsynt i Skåne och Sverige att det tas hänsyn till miljö, natur, kultur och närboende vid exploatering att vi som gör det; är en utrotningshotad art.

Därför känner jag djupt med idegranen.

Rena trädkramaren?

Inga kommentarer: