måndag, april 07, 2008

Smutsiga små fingrar

Ibland blir man inte ens förvånad över att okunniga och giriga personer driver samhällsbyggnadsprojekt, när de dessutom gör det i kommunal regi så känns det som småpågarna fått lov att leka lite för mycket med hink och spade.

Först, det fd kommunalrådet i Höörs kommun får ta över och driva det kommunala bostads och byggnadsbolaget, HBAB. Sedan sitter det efterträdaren i styrelsen och tillsammans driver de rivning av kulturbyggnader och byggnation av ointetsägande nollarkitektur samtidigt som andra politiker försöker driva nya idéer som t ex att BEVARA samma byggnader.

Pojkar får ofta smutsiga små fingrar av att leka i leran men här verkar det vara värre skit under naglarna än så.

Nu vill de riva disponentvillan i kvarteret Mejeriet: "Det är inte så roligt att betala 10 000 kronor i månaden och titta ut genom fönstren rakt in ett gammalt hus. Dessutom måste villan totalrenoveras, enligt Per-Olof Ågren. " Mmm, jobbigt med kulturella rester av det gamla samhället. Varför inte riva allt annat gammalt skit också medan vi ändå håller på.
Du sköna nya värld.

Men, vänta, tittar vi på planen så ser det väl inte så trångt ut? Eller är det bara så att man anlitat en kass arkitekt?

Hmm, så är det kanske.

Här rivs kvarteret Mejeriet
Höör växer

Inga kommentarer: