lördag, november 24, 2007

Optimum i Dalby

Min egen privata följetong om Optimum fortsätter då de igår hade en presentation för Dalby byråd. Precis som i Höör så blev det rätt högljuda protester, i Höör vill de bygga 4 våningar högt i ett område med max 2 våningar sedan Hedenhös tid, i Dalby vill de bygga 6 våningar högt, man ser här en tydlig sak.
Det handlar inte om anpassning till omgivning, miljö och kultur, det handlar om att få det antal lägenheter som Optimum anser sig behöva sälja för att gå med sin egen förväntade vinst.

" Den lilla ytan kräver höga hus för att bostadsrätterna ska bli överkomliga till de marknadspriser som gäller i Dalby, förklarade Optimums styrelse ordförande Ronald Åman."
Snick snack.
Tills Optimum redovisar hur de ska finansiera byggnationen av sina drygt 130 lägenheter i Dalby, Vellinge och Höör så utgår iallafall jag ifrån att de bygger på spekulation.
De som skriver kontrakt för första husets lägenheter får se sina kontrakt belånas för att genomföra bygget, en rejäl vinst förväntas och den ska del- eller helfinansiera byggnationen av nästa hus osv.
Men, vad händer om det inte går ihop sig i byggfasen och lägenheterna i värsta fall inte blir klara eller lider av sådana brister att de måste åtgärdas?
Då finns det ju inga pengar eller?
Då går väl Optimum i konkurs eller?

Ge oss gärna svar på vad detta luftbubbleprojekt kan göra för att framstå som trovärdigt.

Nu, innan ni förstör värdefulla miljöer.

Inga kommentarer: