onsdag, november 21, 2007

Sverige - Lettland

Ikväll så då årets fotbollsantiklimax, Sverige - Lettland på Råsunda. Även om Majstorovic trodde det var Estland, oavsett, det är väl den match som ingen borde vilja se? Tänk såhär;
Om Sverige förlorar mot denna letta (hehe) motståndare så vill inte jag se det magplasket, hu. Om de vinner så gör de det på ett säkert och stabilt sätt, som de statistiskt sett brukar göra, dvs 0-0 in i 82:a minuten då en plötslig inspiration får bollen över backlinjen och halvnickas in vid ena stolproten av Allbäck. Enkelt. Inte alls sevärt.
Så ett antiklimax.
Men man sitter väl där bänkad ändå, i brist på bättre fotbollsunderhållning.

Nu senast mot Spanien, som visades på inte så väl spridda Kanal 9, så var medias förväntningar skyhöga på att kunna göra avslut på kvalet där och då. Trots att Sveriges form har varit dalande ända sedan näsvridningen från tyskarna i VM och att Spanien gått från klarhet till klarhet sedan pungsparken från Nordirland.
Jag tittade på Danmark-Nordirland istället, riktigt bra fotboll på Europas sämsta gräsplan.

Är då Sveriges fotbollslandslag så dåliga då? Nej inte ens i jämförelse med 94 års numera klassiska uppställning, på varje plats så är de individuella spelarna bättre idag. I sina klubblag.
Inte i landslaget förutom Linderoth som jag numera motvilligt måste acceptera som helt nödvändig, drömmen om en riktig uppspelande mittfältare och inte enbart en duktig spelfördelare är bara en dröm. Inte ens Lagerbäck gör väl om misstaget med Daniel Andersson igen, hu. Även om jag är MFFare sedan barnsben så kan jag inte ens se något positivt med hans spel vare sig i MFF eller i landslaget. Kanske det blir bättre nu i Malmö när äntligen Osmanovski fick respass ut ur laget, att han var lovande 98-99 och fick chans i Bari är ingen hållbar merit, nu har hans mesfotboll fått sitt slut, nu väntar jag på att herr Safari också åker långt bort.
Nog om MFF.

Skillnaden mellan 94 och 07 är att spelare som har otroliga kvaliteter inte får ut dem i landslaget. Om det beror på vad de äter på laddningarna, hur den psykosociala miljön är eller om det är team Lagerbäck som är fel? Ingen aning men funkar gör det inte längre.

Hoppas att jag blir överbevisad, att Sverige vinner med 7-0 mot Lettland, vinner gruppen i EM och går till final för att där falla på en tveksamt dömd straff till Italien i 91a minuten.
Det är väl så de brukar vinna sina titlar?

Inga kommentarer: