måndag, december 17, 2007

Taxi måste vara det omodernaste som finns idag

De senaste tjugo åren har jag åkt en hel del taxi, väldigt få gånger har jag upplevt det som onödigt. Men nu kan man börja undra.
Prispressen pga konkurrens har gjort att taxibolagen över hela Europa verkar rekrytera de som antingen inte kan få andra jobb eller de som behöver dryga ut sin kassa med extraknäck. I vilket fall så märks det att de kan mindre och mindre om den stad eller plats de kör på, fler och fler litar också på navigatorn för att komma fram.

Taxichauffören kallades förr för droskägare, direkt kopplat till hästkuskar från 17-1800-tal. Så vad har utvecklats i deras jobb förutom fordonet? Ingenting mer än att de lärt sig använda radiokommunikation för att ta nya uppdrag.

Finns det något annat yrke eller någon tjänst som är mer omodern?

Dessutom kan man lätt se att med de navigatorer som finns nu så skulle MITs citycar kombinerat med någon betaltjänst kunna fungera som en modernisering och förbättring - man skulle slippa betala chaufförens lön.

Visserligen skulle de inte kunna ersätta all taxi men väldigt roligt skulle det vara att kunna hyra en och tuffa runt miljövänligt i staden?

Inga kommentarer: