onsdag, februari 06, 2008

Hysteria

Den totalt väntade utgången av Supertuesday ledde fram till högstående anaylser som CNNs krönika som rullade hela dagen, "Hillary's pantsuit joke becomes a weapon".
Tillåt mig skratta torrt.
Att vi inte får till oss några högstående analyser i Sverige är vi vana vid men att de amerikanska sänker sig lägre och lägre och lägre är nästan, oväntat.

Här kommer en laddning som kompensation iaf:

Det jämna läget öppnar för polarisering i frågor som kan differentiera. För republikanerna så måste Romney ta till domedagsprofetior eller värre, Huckabee får försöka se seriöst politisk ut (han måste vara USAs motsvarighet på Alf Svensson) och McCain kan skratta sig fram till nomineringen.
Clinton har svindlat sig in i latinoröstarnas hjärtan på ett så stabilt sätt att hon kammade hem Kalifornien och sin hemstat NY, i övrigt gick det inte så bra, Obama gick med sin skolgossestil inte hela vägen i casual friday California och fick ge sig på målsnöret, 10% skiljde.
Det är alltså latino?

Nja, kolla New Mexico, där är nästan ännu fler hispanos än i CA men där är det dött lopp. I början av mars är det dags för Texas och där är det också hög latinokvot, hur går det där? En ekvation säger att Avståndet från Los Angeles x Veckor = 1/Sannolikheten att Clinton försvarar sin vinst från Kalifornien i Texas. Eller?

Så det ultarjämt hysteriska nomineringsrallyt kan avgöras i töntstaten Washington och Texas. Eller gå oavgjort till konvententet och då blir det kohandel av. Då avgörs vem som får bära manteln av hur fotjobbet i korridoren går.

Spin City, på riktigt.

Jag återkommer då till min idé att det står mellan Clintons kvinnoröstfiske mot Obamas blacks. Potentialen i kvinnoröster är rätt tydlig för de är trogna röstande, relativt sett. Färgade eller blacks är otroligt dåliga på att resa sig från sofflocket och de har historiskt sett schabblat bort val efter val, men den stora grejjen är att Obama lyckats mobilisera dem i helt historiska mängder så att frågan är rätt öppen hur de båda hanterar sina minoriteter. Nu är NY och CA räknade, nu är det minoriteterna i resterande stater som flyttar vinster hit eller dit och det lutar åt att tiden talar för Obama men man kan inte räkna ut pantsuitTanten, nu är det sex veckor kvar till konventet och polariserande frågor avgör.

Låt pajkastningen starta.

Inga kommentarer: