torsdag, februari 14, 2008

Jerry Yang and his gang

Det var helt väntat att Yahoo's grundare skulle avvisa budet, ett astronomiskt bud om man mäter i tradionella mått (ca 25 msek per anställd....) och nu väntar Yahoo på att Microsoft ska lägga ett substansiellt högre bud.
Men att då springa iväg och skrapa på Google's dörr och nu på AOL's, det luktar desperation. Dessutom ser Ballmer det och avvaktar. Ingen is i magen på Jerry Yang and his gang.

Yahoo's problem är en kass sökmotor och inga vassa betaltjänster. De har en väldigt bra skara andra tjänster och är dessutom enormt stora i Asien men det räcker inte till för att klara sig själv i det långa loppet, de måste välja väg: skapa en bättre sökmotor än Google eller skapa betaltjänster som folk faktiskt skulle köpa.

Det finns inget som indikerar att de skulle klara av sökmotorsbiten. Då kvarstår betaltjänster och där finns det mycket mycket att göra, speciellt som Yahoo som varumärke är i klass med Apple.

Så istället för att Yang sätter sig med denna gubben så slå ihop några kloka huvuden och skapa en egen strategi. Annars kryp till korset och anta ett något justerat bud från Microsoft, t ex med en klausul som döper om Zune till Yahoo Sound Project; typ.

För den nya typen av tjänster, online via wifi, wimax, 3G, GSM, GPS och Bluetooth tillhör inte Microsofts kostymer, den tillhör Yahoogenerationen.

Inga kommentarer: