måndag, januari 21, 2008

Jag kan inte låta bli

Många politiska analytiker tror att Sverigdemokraterna med sin framgång i kommunala val -06 nu skapar en plattform för att komma in i Riksdagen. Kanske det. Jag kan inte låta bli att fortsatt kommentera de observationer jag gjort och gör gällande deras beteende.

Björn Söder, Björn Söder. Vad gör du? Under täckmantel av att vara en rumsren politiker så slänger han ihop detta på sin blogg angående fyrverkeriers vara eller icke vara:

"Det mångkulturella samhällets utbredning har fört med sig attitydförändringar som vi inte tidigare sett i Sverige. Inte sällan är det invandrarungdomar som skjuter skarpt med raketer och man kan ställa sig frågan om personer som säger sig fly undan krig och elände inte borde ha en mer försiktig hållning till sådan här saker. Bilderna från Möllevångstorget talar för sig själva."

Snacka om mixat och malet.

Söder vill få oss att tro att det som nu är ett stort irritationsmoment kring nyår, raketerna, skulle vara orsakat av invandrarungdomars påverkan på vår attityd.
Enkelt recept:

Ta ett problem
Ta en del påstådd fakta á la "Inte sällan är det"
Spä med invandrarfientlighet
Mixa
Häll upp och drickes som bränsle till fördomar

Så dumt.

Visserligen är raketer som skickas iväg när som helst och hur som helst ett otyg. Statistiken visar att det är pojkar under 18 som är överrepresenterade i den gruppen som blir skadade.
Vi fick se en 16-åring sätta livet till i år för att han gick fram till en odetonerad fyrverkeritårta och tände på.

Att det skulle ha att göra med invandrarungdomars påverkan på vår attityd är en dåligt formulerad åsikt som är på gränsen till hets mot folkgrupp. Men då det är så diffust och dåligt argumenterat så får vi se det som ett ointelligent bludder från en okunnig.

Titta istället på hur föräldrar köper ut raketer till sina minderåriga, hur försäljningsställena vinstmaximerar genom att sälja svart, till minderåriga, på tider när det är förbjudet.

Titta istället på hur vi accepterar buset genom att inte säga till barnen eller deras föräldrar, istället skriver vi arga insändare där vi uppmanar till förbud.

Förbud för fyrverkerier, tillåt mig gråta. Om vi ska tala om faror så tala istället om hur vi kan acceptera att storstädernas ungdomar nu gjort tyngre narkotika till acceptabel drog, hur den illegala införseln av narkotika väller in och har dumpat gatupriset med 70-80%, hur det är enklare för tonåringar med pengar att köpa kokain än en flaska sprit.

Låt oss se till att rensa det träsket istället för att lyssna till nötter som påstår att fyrverkeriraseriet är invandrarungdomarnas fel.

Inga kommentarer: