onsdag, januari 30, 2008

McCain och Stallone mot vem?

Det är som ett enda långdraget avsnitt av West Wing, det mullrar fram lite musik, uppför 16th Street NW promenerar nästa president med rak rygg och en stab bakom sig, mot Vita Huset.

Nästa vecka är det supertuesday och då avgörs det mer eller mindre vem som ska möta McCain i valet. Endast en tyfon kan plocka bort honom från posten som republikanernas kandidat efter Floridas val. Romneys miljoner fightas mot McCains personlighet och tittar man på det samlade budskapet så är han lika gränsöverskridande som Obama för demokraterna.

Frågan är väl om Clinton eller Obama har en chans mot den här hakan?

En del tolkare tror sig veta att en kraftfull haka med en utstickande spets visar på beslutskraft. Kanske är det så. Oavsett så har betydelsen av utseendet dragit nya linjer av idioti, Clinton kritiseras för sitt klädval, Romney också, Obama för att han inte är svart nog (!?) för att kallas svart presidentkandidat. Det är så långt från kärnfrågorna som det går, ändå envisas kandidaterna med att tugga kärnfrågor, borde de inte istället fokusera på att synas på rätt fester, galor, i rätt TV-program, skaka hand med idrottsstjärnor och andra kändisar?

Jo, det hade nog gått hem men de är väl för seriösa. McCain? Han frotterar sig med dopingettan Stallone. Säger väl allt.

Inga kommentarer: